keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Meksikolaiset sandaalit eli Huarachet



























Tortillataikinaa varten tarvitset masa harina-jauhoja. Löytyy esim. Tampereelta
Ruohonjuuresta (www.ruohonjuuri.fi)

 

























Tortillat ("sandaalit"):

250g masa harina-jauhoja
3,3dl lämmintä vettä
0,5tl suolaa

Sekoita ainekset ja anna taikinan levätä 15min. Koostumuksen täytyy olla pehmeää ja helposti muotoiltavaa, mutta ei tarttuvaa. Lisää vettä tarvittaessa. Leikkaa taikina 10-12 osaan ja muotoile palloiksi. Kuumenna pannu kuumaksi. Kaulitse taikina ohueksi (n.3mm) muovikelmun välissä. Paista pannulla molemmin puolin kunnes lätty hieman turpoaa ja saa väriä. Peitä lätyt liinalla. 





 























Papumuhennos:

170g mustia papuja (säilyke)
2 jalapenoa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1,5dl olutta
oliiviöljyä
suolaa

Kuullota pilkottua sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä. Lisää hienonnetut jalapenot ja valutetut pavut. Lisää olut ja riko papujen rakenne painelemalla esim. paistinlastalla. Keitä seosta noin tunti. Lisää olutta tarvittaessa. Tarkista maku ja lisää suolaa.









Tomaattisalsa:

4 isohkoa tomaattia
2 valkosipulinkynttä
1 chili
korianteria tai persiljaa
1 punasipuli
3rkl limemehua
4rkl oliiviöljyä
suolaa
pippuria
tabascoa
 

Kalttaa (tämä ei välttämätöntä), poista siemenet ja pilko tomaatit. Lisää pilkottu punasipuli, chili ja valkosipulinkynnet.Silppua korianteri ja lisää loput valmistusaineet seokseen. Mausta suolalla, pippurilla ja tabascolla. Salsan maku paranee sen tekeennettyä pari tuntia jääkaapissa. Sen voi halutessaan myös soseuttaa.

















Lisäksi tarvitset:

600g kanan rintafilettä
jäävuorisalaattia
kurkkua
fetajuustoa (queso anejoa en ole mistään löytänyt)

chilillä maustettua majoneesia


Kanan maustaminen:

1tl chilijauhetta
1/2tl valkosipulijauhetta
1 tl oreganoa
1/2tl paprikaa
2 tl juustokuminaa
1-1,5 tl suolaa (tarkistele makua)
1 tl mustapippuria


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti