lauantai 3. toukokuuta 2014

Somen-nuudelit dippikastikkeella


Somen-nuudelit tarjotaan yleensä erittäin kylmänä ja mieluiten kuumana kesäpäivänä. Ne ovat tunnetusti erityisesti lasten mieleen.

Reseptissä käytetty dashi on liemi joka on japanilaisen keittiön perusraaka-aine. Liemestä on olemassa monta variaatiota. 





 


































Tarvitset:

somen-nuudeita
10g kombua
15g katsuobushia
0,5dl japanilaista soijakastiketta
0,5dl miriniä
5dl vettä
jääkuutioita

Lisukkeena:
kurkkua
raastettua inkivääriä
paistettua kananmunaa
kevätsipulia


Dashin valmistus:

10g kombua
15g katsuobushia
5dl vettä

Mittaa valmistusaineet tarkasti vaa-alla. Leikkaa kombulevyihin viiltoja parin sentin välein, tämä nopeuttaa maun muodostumisessa. Laita levyt kattilaan ja kaada vesi päälle. Anna tekeentyä vähintään kolme tuntia. Lämmitä kiehumispisteeseen ja ota kombulevyt pois. Levyt voi halutessaan säästää ja käyttää miedomman dashin valmistukseen. Lisää katsuobushi ja keitä seosta noin minuutti samalla sekoittaen. Ota lämpö pois ja anna hautua noin 10 minuuttia. Siiviöi seos. Myös keitetty katsuobushi voidaan säästää ja käyttää vaikka riisin maustamiseen.


 




Dippikastike:

Lämmitä mirin kiehumispisteeseen. Lisää soija ja dashi. Lämmitä uudelleen lähelle kiehumispistettä. Jäähdytä. Tarkasta maku. Lisää halutessasi soijaa ja/tai miriniä.

Keitä nuudelit ohjeen mukaan ja jäähdytä ne välittömästi jäisessä vedessä.

Tarjoa kurkun, inkiväärin, kananmunan ja kevätsipulin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti