tiistai 14. tammikuuta 2014

Tonnikalapihvi dijon-kastikkeella ja pariisinperunoilla



2 annosta:

2 kpl fileestä leikattua noin 2,5-3cm paksuista pihviä
1kg perunoita
120g voita
6rkl dijon-sinappia
kevätsipulia tai tilliä
sitruunaa
oliiviöljyä
ruokaöljyä
1tl kuivattua rosmariinia
suolaa
vastarouhittua mustapippuria


Pariisinperunat:
Keitä keskikokoisia perunoita noin 10 minuuttia. Jäähdytä ja anna hieman kuivahtaa. Muotoile perunoista palloja. Paista palloja reilussa määrässä ruokaöljyä niin että ne saavat väriä pintaan. Ne ovat parhaimmillaan kun pinta on hieman rapsakka. Lisäsin öljyn sekaan teelusikallisen kuivattua rosmariinia. Lisää suola.


Tonnikalapihvi:
Ota pihvit huoneenlämpöön noin kaksi tuntia ennen valmistamista. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista oliiviöljyssä Korkeintaan kaksi minuuttia kummaltakin puolelta erittäin kuumalla pannulla. Tarkoitus on että pihvi jää keskeltä punertavaksi. Mitä pidempään paistat sen kuivempi pihvistä tulee.

Dijon-kastike:
Sulata voi kattilassa ja lisää sinappia vähitellen. Lisää silputtua kevätsipulia tai tilliä. Tarkista kastikkeen vahvuutta valmistaessa. Sitruunalla voit säädellä hapokkuutta.

Tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti