maanantai 5. elokuuta 2013

Testissä järvisimpukka



Tämän viikon testikeittiössä valmistui järvisimpukoita. Odotukset maun suhteen eivät olleet korkealla mutta lopputulos yllätti todella positiivisesti.

Pyydystäminen:

Järvisimpukoita voi kerätä helposti esimerkiksi sukeltamalla. Omani keräsin tasareunaisella tiheäsilmäisellä täkykalahaavilla pohjaa kaapien. 20 kappaleen keräämiseen meni noin 30 min.

Esikäsittely:
Pyydetyt simpukat huuhdellaan ja laitetaan 10-litraiseen kylmällä juomavedellä täytettyyn ämpäriin. Ämpäri pidetään viileässä paikassa ja vesi vaihdetaan kolmesti vuorokaudessa. Simpukat "puhdistavat" itsensä kahdessa vuorokaudessa jonka jälkeen ne ovat valmiita laitettavaksi. Ennen keittämistä on syytä vielä pestä ne juuresharjalla ja huuhdella juoksevan veden alla.

Valmistaminen:

(Tämän kokeilun simpukat halusin valmistaa ns. raw-muodossa suuressa määrässä vettä jotta muut valmistusaineet eivät peittäisi simpukan omaa makua ja mudan maku huuhtoutuisi. Hieman cheattasin voin määrässä :)
 

Tiputa simpukat Kiehuvaan veteen. Keitä 5 minuuttia. Vain auenneet simpukat ovat kelvollisia paistamiseen. Kaavi sisältö pannulle, suolaa ja paista reilussa voissa kullanruskeiksi.
 

Tarjoa vaaleaa leipää lisukkeeksi, sillä voi kaapia myös pannun.

Yhteenveto:
Nämä maistuivat hyvältä. Teen taatusti uudestaan ja odotan innolla eri reseptien kokeilemista!

Jälkiviisauksia:
Osa pyydetyistä paljastui jälkikäteen pelkiksi mutaa sisältäviksi kuoriksi. Mutaa sisältävä kuori sotkee huuhtomisvettä. Elävä simpukka ei hölsky ravistettaessa eikä se avaudu sormilla varovasti raottaen. Keittäminen tuntui hyvältä vaihtoehdolta, höyryttämällä en näitä valmistaisi.    


5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti