maanantai 24. kesäkuuta 2013

Poron sisäfileetä ja karpalokastiketta




Poro:

2 kpl poron sisäfileetä
suolaa

pippuria
öljyä ja voita paistamiseen


Ota porofileet huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen valmistamista.

Pyyhi fileet talouspaperilla. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista kuumalla pannulla pienessä määrässä öljyä sekä voita noin 3,5 minuuttia per puoli. Jos mahdollista, käytä valurautapannua. Peitä paistetut fileet folioon ja anna vetäytyä muutama minuutti.

Karpalokastike:
 

1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl voita
2 dl punaviiniä
1 dl vettä
1 dl karpaloita
2 rkl sokeria
1 tl lihafondia
mustapippuria
suolaa

Silppua sipuli ja kuullota se öljyssä murskatun valkosipulinkynnen kanssa. Lisää sokeri ja kuullota hieman. Lisää karpalot, viini, viinietikka ja lihaliemi. Keitä hieman kokoon. Mausta pippurilla ja suolalla.
Soseuta kastike ja siivilöi karpalonkuorien erottamiseksi.


Tarjoile esim. keitettyjen perunoiden kera. Koristele karpaloilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti