maanantai 24. kesäkuuta 2013

Haukipihvejä ja tartarkastiketta




Nämä valmistettiin isolle porukalle juhannuksena. Hauen lisäksi mukana oli yksi toutain ja kaksi ahventa.

Tästä määrästä söi 6 aikuista ja yksi taapero vatsansa täyteen patongin kera.



Pihvit:

n. 1,7kg haukifilettä
n. 400g pekonia (3 pakettia)
1 ranskalainen sipulikeittopussi
1,5 tl suolaa
iso nippu tilliä
1 purkki ranskankermaa
1 purkki kermaviiliä
2 munaa
1 dl ruokakermaa
1 tl valkopippuria
puolikkaan sitruunan mehu
1,5 rkl oliiviöljyä
2-3dl korppujauhoa

öljyä paistamiseen


Jauha kalafileet ja pekoni lihamyllyssä. Kala kannattaa jauhaa kahteen kertaan ettei jäljellä oleva ns. y-ruoto tunnu pihveissä. Lisää muut valmistusaineet taikinaan. Sekoita huolellisesti. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista ruokaöljyssä kauniin ruskeiksi.

 
Tartarkastike:


4 dl kermaviiliä
1 - 1,5 dl kevytmajoneesia
6 rkl sinappikurkkusalaattia
1 pieni sipuli
tilliä maun mukaan
2 rkl sitruunanmehua
1 tl sokeria
ripaus suolaa ja mustapippuria


Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa.

1 kommentti:

  1. Onpa herkullisen näköistä! Blogissa on muuten monta hyvää reseptiä - mitä jos liittäisitte sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet sadat ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille yhä enemmän liikennettä.

    Liittyäksenne ilmaiseksi Etsireseptiin, klikatkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista