tiistai 18. kesäkuuta 2013

Friteerattua mustekalaa tomaattikastikkeessa




Ohjeessa käytetty pakastettua glaseerattua mustekalaa (Octopus membranaceus).

Säilöttyjä sardellifileitä löytää hyvinvarustelluista ruokakaupoista. Omani ostan Stockmannilta.


Ota mustekala jääkaappiin sulamaan vähintään 12 tuntia ennen valmistusta. Nosta huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista.

n.400-500g mustekalaa (2 kpl)
suolaa
ruokaöljyä
400g tomaattiamurskaa
3 tl kuivattua oreganoa
n. 5 säilöttyä sardellifilettä
vehnäjauhoa
tuoretta persiljaa
parmesaanijuustoa
valkosipulinkynsi
vettä

Mustekala:
 

Kieritä mustekala vehnäjauhossa. Friteeraa noin 5 minuuttia tai kunnes
frittitaikina on saanut kauniin värin.

Kastike:

Kuullota murskattua valkosipulinkynttä ja oreganoa hetki oliiviöljyssä.
Lisää tomaattimurska, sardellifileet ja desilitra vettä.
Hauduta muutama minutti. Lisää silputtu persilja.
Tarkista suola ja lisää tarvittaessa. Siivuta parmesaanijuustosta siivuja juustohöylällä. Ripottele parmesaanisiivut kastikkeen päälle, älä sekoita vaan anna juuston vain hieman sulaa. Aseta friteeratut mustekalat kastikkeen päälle.

Tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti