sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Gorgonzolarisotto päärynäkastikkeella





Tässä reseptissä haastavinta on saada lopputuloksen tekstuuri oikeaksi:
risotto ei saa jäädä liian kuivaksi, liian rasvaiseksi tai vetiseksi. Valmistuksessa käytettävä kanaliemi on syytä valita huolella koska sillä on suuri merkitys lopputulokseen. Jos risotto tuntuu jäävän liian kuivaksi, voi lientä lisätä myös loppuvaiheessa.


3 dl risottoriisiä (esim. arborio)
1 valkosipulin kynsi
1 keskikokoinen sipuli (kuvassa käytetty punasipulia kun sitä sattui olemaan jääkaapissa).
150-200g gorgonzola juustoa (mieluusti piccante). 

1,5 dl kuivaa valkoviiniä
8-9dl kanalientä
persiljaa
pippuria ja suola
oliiviöljyä
1 päärynä
pippuria ja suolaa


Kastike:

Kuori päärynä ja paloittele pieneksi
kuullota paloja oliiviöljyssä.
Soseuta sauvasekoittimella kastikkeeksi


Risotto:
 

Silppua sipuli ja murskaa valkosipuli. Valmista kanaliemi fondista tai kuutiosta ohjeen mukaan. Kuullota sipuli ja murskattu valkosipulinkynsi korkeareunaisessa paistinpannussa oliviiöljyssä. Lisää riisi ja jatka kuullottamista muutaman minuutin ajan. Riisin kuuluu tällöin muuttua osittain läpikuultavaksi. Kaada sekaan valkoviini. Kieuhuta .Lisää kanaliemi. Mausta pippurilla. Keitä n. 13-15 min. Risoton tulee jäädä löysähköksi riisin ollessa kuitenkin kypsää. Lisää persilja. Lopuksi lisää gorgonzola vähitellen niin että se sulaa risottoon. Tarkista suola.

Lämmitä kastike ja aseta risoton kanssa tarjolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti