torstai 12. syyskuuta 2013

Halstrattua fenkolikuhaa





n. 1g nahallista kuhafilettä
1-2tl fenkolinsiemeniä
1tl oreganoa
1tl juustokuminaa
1tl rouhittua mustapippuria
laakerinlehtiä
ripaus chilijauhetta
2 sitruunaa
oliiviöljyä
suolaa

Ohje:

Murskaa yrtit morttelissa. Mökkioloissa ja morttelin puuttuessa tämä onnistuu myös ruokalusikan kuperalla puolella. Kuivattu fenkoli on vahva mauste jonka kanssa on syytä olla hieman varovainen. Sivele halsteri ruokaöljyllä. Näin vältyt fileiden tarttumiselta. Aseta fileet halsteriin ja levitä seos nahattomaan pintaan. Suolaa ja lado lopuksi päälle sitruunansiivuilla peitettyjä laakerinlehtiä.

Paista avotulella tai hiiligrillissä. Pirskota välillä oliiviöljyä pintaan.

Tämä resepti oli oman kesän 2013 kalastuskauteni paras.

Limellä maustettu olut toimii tämän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti