keskiviikko 21. elokuuta 2013

Naudan kielipatee



Olin suunnitellut kielelle käyttöä täysin eri reseptissä mutta ostoksissa tapahtuneen mokan takia päätinkin valmistaa sen seuraavalla tavalla ja hyvää tuli. Ohje on sävelletty hieman kieli poskessa :D

Keittoliemi:


2kg naudan kieli
4 porkkanaa
2  sipulia
2-3 rkl merisuolaa
3 sellerin vartta
1 rkl maustepippureita
6 laakerinlehteä
8 valkosipulin kynttä
2 tl kuivattua rosmariinia

Patee:

2,5dl ruokakermaa
suolaa
n. 50g voita
2,5 dl ruokakermaa
persiljaa
suolaa

Puhdista kieli huolellisesti juuresharjalla valuvan kylmän veden alla. Laita kattilaan ja lisää vettä niin että kieli peityy. Kuori ja paloittele porkkanat ja sipulit. Lisää ne ja muut valmistusaineet kattilaan. Suolan määrän kanssa kannattaa olla tarkkana mikäli haluaa säilöä liemen.





Keitä hiljakseen noin 3-4 tuntia. Kuori vaahto pois keittämisen alkuvaiheessa.

Kielen jäähdyttyä siisti tyvi ja kuori nahka pois. Siivilöi hyvä keittoliemi talteen. Paloittele ja soseuta liha tehosekoittimessa. Lisää osa sulatetusta voista ja kerma seokseen. Tarkista suola. Kaada massa kevyesti öljyttyyn vuokaan ja sinetöi pinta sulatetulla voilla. Anna pateen tekeytyä jääkaapissa 1-2 vuorokautta. Siivuta ja koristele persiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti