keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Teriyaki-ankerias




Teriyaki-kastike:

1dl soijaa
3 rkl miriniä
0,5dl ruskeata sokeria
1,5tl turetta inkivääriä raastettuna
1 pieni valkosipulinkynsi muserrettuna (tai puolikas iso)
1 rkl hunajaa
1 rkl seesamiöljyä
3tl maissijauhoja
2tl seesaminsiemeniä

Sekoita maissijauhoja lukuunottamatta ainekset kattilassa. Keitä hiljalleen
noin 4 minuttia. Sekoita maissijauhot desilitraan vettä ja suurusta kastike
samalla sekoittaen. Anna jäähtyä.

 

Ankerias:

Ohjeessa käytetty noin 600g ankeriaan filettä. Tästä söi kolme nälkäistä.

Poista muuten peratun kalan selkäranka ja nahka. Leikkaa sopivan mittaisia fileitä. Laita fileet teriyakin kanssa pakastepussiin marinoitumaan noin 1-2 tunniksi. Jätä osa kastikkeesta tarjoiluun.

Paista marinoituneita fileitä paistinpannulla noin 10 minuttia per puoli. Sivele paistettua puolta kastikkeella. Ankerias vaatii suhteellisen pitkän paistoajan ja kypsyyteen vaikuttaa fileen paksuus. Paistorasvaa et taatusi tarvitse :)

Aseta tarjolle keitetyn riisin kanssa. Koristele seesaminsiemenillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti