maanantai 8. heinäkuuta 2013

Tartarpihvit



2-3 hengelle

300g naudan hyvälaatuista paistia
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl kaprista
persiljaa
2 cl konjakkia
3 rkl Dijon-sinappia

tabascoa
1 Sipuli
1 maustekurkku
2-3 kananmunaa
2 rkl worcestershire-kastiketta
mustapippuria
suolaa

Käytettävän lihan tulee olla lihatiskiltä hankittua ensiluokkaista paistia. Lihan soveltuvuudesta voit tiedustella lihamestarilta. Myös paistijauhelihaa voi halutessaan käyttää. Lihan tulee olla mahdollisimman tuoretta ja se ei mieluusti saisi olla riiputettua.

Kuivaa paisti talouspaperilla ja poista mahdolliset kalvot. Leikkaa liha terävällä veitsellä mahdollisimman hienojakoiseksi tai jauha lihamyllyllä. Silppua sipuli sekä maustekurkku. Purista maustekurkusta huolellisesti nesteet pois ennen sen lisäämistä taikinaan. Lisää kananmunaa lukuunottamatta loput valmistusaineet. Sekoita. Suolaa ja pippuria voit käyttää mieltymyksesi mukaan. Muovaa seoksesta pihvejä korkeareunaista pyöreää muottia apuna käyttäen. Halkaise kananmunat terävällä veitsellä ja aseta pihvien päälle.

Tarjoa esim. ranskanperunoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti