maanantai 29. heinäkuuta 2013

Täytetyt viiriäisenmunat



12 kpl viiriäisen munia
2 kananmunaa
3 rkl majoneesia
2 tl Dijon-sinappia
sitruunankuorta
hyppysellinen suolaa
mätiä (ohjeessa käytetty kirjolohenmätiä)


Laita munat kylmään veteen kattilaan. Lämmitä vesi kiehumispisteeseen. Sammuta liesi ja anna munien keittyä jälkilämmöllä 5 minuuttia. Jäähdytä keittyneet munat välittömästi jäävedessä.

Keitä kananmunat koviksi. Noin. 10 minuttia riittää.


Kuori munat. Ole varovainen viiriäisenmunien kanssa ettei pinta rikkoonnu.

Halkaise viiriäisenmunat terävällä veitsellä (itse käytän filointiveitseä). Erottele keltuaiset valkuaisista ja laita ne kananmunienkeltuaisten kanssa kulhoon.


Lisää mätiä lukuunottamatta loput valmistusaineet. Sitruunankuorta voit käyttää oman mieltymyksesi mukaan. Suolan kanssa saa olla varova sillä mäti on varsin suolaista. Sekoita massa esim. sauvasekoittimella tasaiseksi.

 

Laita valkuaisenpuolikkaat tarjoiluastialle ja pursota niille täytettä. Lisää lopuksi mätiä.


Pakkohan se on näistä kuva ottaa kun ovat niin upeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti