maanantai 24. kesäkuuta 2013
Poron sisäfileetä ja karpalokastiketta
Poro:
2 kpl poron sisäfileetä
suolaa
pippuria
öljyä ja voita paistamiseen
Ota porofileet huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen valmistamista.
Pyyhi fileet talouspaperilla. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista kuumalla pannulla pienessä määrässä öljyä sekä voita noin 3,5 minuuttia per puoli. Jos mahdollista, käytä valurautapannua. Peitä paistetut fileet folioon ja anna vetäytyä muutama minuutti.
Karpalokastike:
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl voita
2 dl punaviiniä
1 dl vettä
1 dl karpaloita
2 rkl sokeria
1 tl lihafondia
mustapippuria
suolaa
Silppua sipuli ja kuullota se öljyssä murskatun valkosipulinkynnen kanssa. Lisää sokeri ja kuullota hieman. Lisää karpalot, viini, viinietikka ja lihaliemi. Keitä hieman kokoon. Mausta pippurilla ja suolalla.
Soseuta kastike ja siivilöi karpalonkuorien erottamiseksi.
Tarjoile esim. keitettyjen perunoiden kera. Koristele karpaloilla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti